Źródło: kadr z filmu Burleska |
Film
Burleska jest trochę inny od reszty i być może dlatego (o dziwo) mi się podobał.
Poza tym muszę przyznać, że pomimo kiczowatej muzyki jaką tworzy Christina Aguilera,
to głos ma jak dzwon! Na serio świetnie śpiewa i ma tak mocny głos już od dziecka.
Oczywiście wszyscy się obawiali, że wraz z dojrzewaniem jej głos się zmieni,
ale na szczęście nic takiego się nie wydarzyło. Dla samej muzyki film ten mogę
obejrzeć kilka razy.
Film
opowiada historię Ali(Christina Aguilera), dziewczyny z małego miasteczka,
której marzeniem jest osiągnięcie czegoś w życiu, pragnie zmiany, robić coś
pasjonującego i tak o to dochodzi do wniosku, że rzuca swoje dotychczasowe
życie i wyjeżdża w ciemno do Los Angeles. Na początku nie ma łatwo, ale
przypadkiem trafia do upadającego teatru The Burlesque Lounge, który jest dość
oryginalny. Ciekawe kostiumy, piękne i utalentowane tancerki i to „coś” urzeka
Ali. Po nie udanych próbach w końcu zatrudnia się w teatrze jako kelnerka.
Pewnego dnia nadarza się okazja zostania częścią zespołu tancerek i Ali ją
wykorzystuje. Ma miejsce sytuacja, gdzie właścicielka teatru Tess (Cher)
podczas „awarii” muzyki usłyszała świetny wokal Ali i od tej pory zaczyna się cała
przygoda bohaterki. Oczywiście nie wszystko jest takie kolorowe i Ali musi stawić
czoło wielu pokusom i wyzwaniom.
Przepis
na DrinkRUM (taka nazwa nie padła w filmie, mój prosty wymysł):
Czas
przygotowania: 15 minut; Wersja; alkoholowa; Porcja: dla jednej osoby;
Składniki:
- 1 limonka
- 100ml białego rumu
- 4/5 łyżeczek brązowego cukru
- szklanka drobnego lodu
- 100ml białego rumu
- 4/5 łyżeczek brązowego cukru
- szklanka drobnego lodu
Sposób
przygotowania:
-
Limonkę kroimy na większe kostki, przekładamy do szklanki, dodajemy cukier i
ucieramy (czymś drewnianym), dodajemy lodu (do 2/3 szklanki), zalewamy rumem (70ml),
mieszamy, ponownie dodajemy trochę lodu i zalewamy resztą rumu. Dajemy słomki
dla dekoracji i z boku plasterek limonki.
P.s.
jeżeli zależy nam na pomarańczowym kolorze można wycisnąć trochę soku z
pomarańczy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz