Rozpływają
się w ustach, delikatne i kruche. Może nie do końca wyglądają jak z filmu
Piękne Istoty (zdjęcie obok) ;), którym się zainspirowałam do zrobienia tego rarytasu, ale śmiem
sądzić, że są o niebo smaczniejsze ;). Nie jest to tylko moja opinia, ale moich
testerów ;) w postaci znajomych w mojej pracy oraz mojego męża. W każdym razie
polecam zrobić i samemu się przekonać.
Film
Piękne Istoty nie jest powalający. Spodziewałam się jakiejś mega magicznej
historii pełnej przygód. Książek nie czytałam także oceniam tylko film, który
przedstawia historię miłości 16-letniego chłopca (Ethan) do nietypowej
nastolatki- Leny. Na początku dziewczyna wydaje się po prostu zdystansowana do ludzi,
samotna i skromna. Tak naprawdę skrywa w sobie tajemnicę oraz pewnego rodzaju
magię. Miłość dwóch nastolatków zostanie wystawiona na próbę, a Lena będzie
musiała dokonać wyboru między dobrem a złem.
MOJA
OCENA FILMU: 5,5/10
Przepis
na ciastka Różowo mi:
Temperatura: 150 stopni' Czas pieczenia: 10 minut; Ilość: około 25 ciastek;
Składniki:
- 3
białka jaja
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
- ½ szklanki wiórek kokosowych
- Szczypta soli
- Czerwony barwnik spożywczy w proszku
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
- ½ szklanki wiórek kokosowych
- Szczypta soli
- Czerwony barwnik spożywczy w proszku
Masa:
-dżem/ powiła z borówki kamczackiej
Sposób
przygotowania:
-
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Podczas ubijania dodać stopniowo
4 łyżeczki cukru pudru. Do ubitej piany dodajemy trochę barwnika. Cukier puder
wymieszać z wiórkami kokosowymi w miseczce i stopniowo dodajemy je do ubitej
piany. Mieszamy delikatnie łyżką drewnianą do połączenia się składników, tak
aby nam piana nie opadła
- Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni, papier do pieczenia skrapiamy wodą i łyżeczką nakładamy masę (co 2-3 cm)
- Pieczemy około 10 minut do zarumieniania. Dżem/powidła blendujemy na gładki mus. Po wystygnięciu ciastek, nakładamy na jedną, płaską połówkę dżem i przykrywamy drugą połową- złączając
- Piekarnik nagrzewamy na 150 stopni, papier do pieczenia skrapiamy wodą i łyżeczką nakładamy masę (co 2-3 cm)
- Pieczemy około 10 minut do zarumieniania. Dżem/powidła blendujemy na gładki mus. Po wystygnięciu ciastek, nakładamy na jedną, płaską połówkę dżem i przykrywamy drugą połową- złączając
Ciastka
są delikatne, a połączenie smaków: z zewnątrz słodkość otaczająca lekko
cierpkie powidła w środku… mmmmniam.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz