Źródło: kadr z filmu Hancock |
Filmy
o superbohaterach ostatnio są na czasie…. Ja sama jestem fanką wszystkich tych
dziwaków i mutantów ;) chętnie zostałabym jednym z nich….. :D Natomiast Hancock
(Will Smith)…hmmm jest specyficzny, film trochę różni się od innych i nie
koniecznie od razu chciałoby się mieć moce tego bahtera ;)
Wujek
Spider-Mana powiedział kiedyś: „duża władza wiąże się z odpowiedzialnością”, ta
złota myśl chyba jednak nie dotarła do Hancocka, bo on ma generalnie gdzieś
całą odpowiedzialność. Jest zgorzkniały, sarkastyczny, zapijaczony i niczym
diabeł tasmański niszczy wszystko podczas swoich bohaterskich dokonań…
Mieszkańcy Los Angeles zamiast być dumni, to czują odrazę i mają dość zniszczeń jakie sieje wokół siebie Hancock.
Pewnego
dnia nasz bohater przypadkowo ratuje życie specjalisty od PR -Raya Embreya (Jason Bateman), który to w podzięce oferuje mu
pomoc. Obiera sobie za cel poprawienie
wizerunku Hancocka tak, aby społeczeństwo go pokochało, było dumne i miało
poczucie bezpieczeństwa. Chce, aby stał się prawdziwym bohaterem! Oczywiście w
taką przemianę nie wierzy żona Raya (Charlize Theron), która uważa Hancocka za
nieudacznika i nie skłonnego do zmiany.
Źródło: kadr z filmu Hancock |
MOJA
OCENA FILMU: 7/10
Film
skupia się na walce Hancocka z jego własnymi problemami, oczywiście nie brakuje
zawrotnych akcji, efektów specjalnych czy elementów zaskoczenia. Hancock jest
również zabawnym filmem, a nawet momentami potrafi wzruszyć. Co prawda myślę,
że nie do końca wykorzystano potencjał historii tego bohatera. Film mógłby być
o wiele lepszy… filmy zawsze mogą być lepsze ;)
Przepis
na makaron z klopsikami i serem feta:
Składniki:
-
Makaron pappardelle
- 30 dag mięsa mielonego
- Kostka sera feta
- 1 ząbek czosnku
- ½ cebuli
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Mąka
- Przyprawy: zioła, sól, pieprz, cukier, cynamon
- Oliwa z oliwek
- puszka włoskich pomidorów krojonych bez skórki
- 300g włoskiego soku pomidorowego lekko zagęszczonego
- 30 dag mięsa mielonego
- Kostka sera feta
- 1 ząbek czosnku
- ½ cebuli
- 1 jajko
- Bułka tarta
- Mąka
- Przyprawy: zioła, sól, pieprz, cukier, cynamon
- Oliwa z oliwek
- puszka włoskich pomidorów krojonych bez skórki
- 300g włoskiego soku pomidorowego lekko zagęszczonego
Sposób
przygotowania:
- Przygotowujemy
mięso w misce: dodajemy posiekany czosnek, cebulę, ser feta, jajko, przyprawy +
cynamon oraz trochę bułki tartej. Całość ugniatamy delikatnie i formujemy
pulpety. Można je obtoczyć w mące
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie
- W większym garnku rozgrzewamy łyżeczkę oleju i podsmażamy krótko z każdej strony nasze pulpety. Mięso zalewamy sosem pomidorowym oraz dodajemy puszkę pomidorów, gotujemy na wolnym ogniu.
- Dodajemy łyżeczkę cukru oraz przyprawy. Na
koniec do całości dodajemy makaron lub osobno nakładamy na talerz
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz